Vanliga frågor och svar om rankinglistan

Nedan följer några av de vanligaste frågorna som vi får besvara om rankinglistan och uttagning till EM/VM. Läs gärna de först innan du skickar in din fråga eller felrapport.

Tävling XXX saknas bland mina resultat?
Kontroller att tävlingen är en sanktionerad tävling på friidrott.se. T.ex. har inte Toughest eller Tough Viking varit sanktionerade under 2022. Inte heller Backamo 20 km eller Ultimate X. Är tävlingen sanktionerad och ditt resultat ändå saknas, kontrollera att du finns med i tävlingsklass (ej motionsklass) i den officiella resultatlistan, om inte kontakta arrangören. Om allt ovan stämmer och ditt resultat ändå saknas, fyll i felanmälan nedan.

Min placering på lopp X stämmer inte?
Din placering på ett lopp spelar ingen roll för din rankingpoäng. Det är endast din tid i förhållande till de snabbaste löparna på tävlingen som avgör din rankingpoäng. Vi presenterar också din placering i både loppet och för din ålderklass, men pga att det ibland är felaktiga ålderangivelser i resultatlistorna kan detta påverka vilken placering som redovisas och blir därför fel. Men det påverkar som sagt inte din rankingpoäng.

Jag brukar alltid slå löpare X. Varför är hen rankad bättre än mig då?
Rankinglistan baseras på genomsnittspoängen på de tre bästa resultaten du uppnått under en 18 månaders period (och under 2023 samtliga sanktionerade lopp sedan RM 2021). Har du inte tre lopp “fylls” dina resultat upp med 300 poängare så att du får en rankingpoäng. Löpare X som du brukar slå har troligen tre bra resultat som hen kan tillgodoräkna sig, medan du fortfarande bara har två resultat.

Jag har varit sjuk/skadad/lat under 2023 och har inga resultat, men vill ändå åka till EM/VM?
Det kommer finnas några lopp under tidig vår 2023 för dig som vill visa att du platsar i ett svenskt landslag. Tag chansen, men landslagsledningen kommer inte ta ut löpare på enbart flera år gamla meriter.

Hittar du inte svaret på din fråga ovan, fyll i felanmälningsformuläret nedan så kollar vi upp det och återkommer till dig inom kort.
https://forms.gle/H1gPwPWpYJLb3yX98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...