Tors Trophy blir en del av World Series

World Series är tänkt att bli OCR-sportens motsvarighet till friidrottens Diamond League. Dvs en serie med internationella OCR-lopp med hög status, utmanande banor och med världseliten på plats.

World Series smygstartade sensommaren 2022, men med tämligen blygsam marknadsföring och tveksamma tävlingar, där t.o.m. tävlingsdatum och tävlingsplatser hemlighölls in i det sista…

Förhoppningsvis hoppas vi att det blir avsevärt mycket bättre 2023.

För svensk del kan vi nu glädjas åt att Tors Trophy i Torshälla (banan är bekant för alla som deltagit i RM 2021 eller 2022) helgen den 5-6 augusti kommer bli en deltävling.

– Tidpunkten för World Series i Torshälla bör vara helt perfekt för de löpare som siktar på goda resultat på VM i Belgien i mitten av september och vi hoppas på starka internationella startfält både på standarddistansen, cirka 12 km, och sprintloppet över 400 m som kommer att avgöras helt och hållet inne i hinderparken, säger tävlingsledaren Jari Forsman.

Daniel Bergin som är tävlingsansvarig på Svenska Friidrottsförundet säger att “Det är ett erkännande för OCR-sporten i Sverige att vi kommer med i World Series redan 2023 och jag känner mig väldigt trygg med att det blir Eskilstuna Friidrott som får uppdraget att stå som värd för denna internationella tävling på hinderbanan i Krusgårdsparken i Torshälla.”

Det är alltså bara att boka in den 5-6 augusti och göra dig redo för att utmana världens bästa OCR-löpare på Tors Trophy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...