Årets RM-arrangörer är utsedda

Årets riksmästerskap i OCR är nu utsedda och det blir en ”favorit i repris” och en nykomling.

Det är i augusti månad man bör toppa formen om man vill ta framstående placeringar på Riksmästerskapen.

Årets RM-tävlingar inleds nämligen i Torshälla i samband med Tors Trophy helgen och World Series tävlingarna där den 4-6 augusti.

– Det blir Riksmästerskap på kortbana på fredagen, World Series på långdistans på lördagen och därefter sprint med såväl Riksmästerskap som World Series på söndagen, berättar Jari Forsman i arrangerande Eskilstuna FI.

Tre veckor senare, närmare bestämt den 26 augusti, kommer den nybildade föreningen Tough Viking IF att arrangera Riksmästerskap på Standard Course i samband med det numera klassiska loppet Tough Viking på Kungliga Djurgården.

Jari berättar att det kommer att bli en storsatsning på tävlingshelgen i Torshälla. – Vi har uppdaterat banan, fixat några nya hinder och kommer ha mer filmkameror och en bättre livesändning än tidigare år. Räkna också med att det kommer bli tufft motstånd, då det redan ramlat in anmälningar från våra nordiska grannländer och kommit förfrågningar från bland annat Belgien och Nederländerna.

Peter Lissjanis på Tough Viking är nöjd över att Tough Viking har fått förtroendet att arrangera Riksmästerskapen. – Det känns som ett steg i rätt riktning för OCR som sport och vi räknar med stor uppslutning från de bästa hinderbanelöparna i Sverige. Kungliga Djurgården i Stockholm är en perfekt och central plats som skapar glans till RM och lyfter sporten.

– Det kommer inte att bli något RM i stafett i år, meddelar Svenska Friidrottsförbundets tävlingsansvarige Daniel Bergin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...