Svenskar i topp på världsrankingen

När företaget Adventurey igår släppte din världsranking för augusti var det mycket svenska flaggor högt upp i listorna. På damsidan tar Sverige hem de tre första platserna med Maja Wellner som bäst rankade dam i världen just nu, tätt följd av Sara Bäckström och på tredje plats hittar vi Malin Dahlbäck.

Därefter följer tunga namn som Kris Rugloski (USA, 4a), Ida Mathilde Steensgaard (Danmark, 6a) och Ulrikke Evensen (Danmark, 7a).

Även på herrsidan finns det svenska flaggor högt upp, med Martin Bäckström på andra plats endast slagen av dansken Leon Kofoed. Efter Martin följer Veejay Jones (USA) och Jonas Drescher (Danmark). På en nionde plats hittar vi Andreas Marshall.

Adventurey är företaget bakom stortävlingen OCRWC, ej att förväxla med det officiella VM:et som går i Belgien om en vecka.

Till skillnad från vårt nordiska rankingsystem där faktiska tider och resultat generar poäng så är Adventureys världsranking endast baserat på att fem personer (från olika delar av världen) individuellt tar fram en lista på de 15 herrar respektive damer som de tycker varit bäst den senaste månaden. Dessa listor räknas sedan ihop till en gemensam lista, vilken är den så kallade världsrankingen.

Ingen skugga ska fall över de svenska glädjande topplaceringarna, men juryn framhäver själva att det under augusti varit mycket glest med tävlingar i USA och i Europa har det främst varit tävlingarna i Torshälla samt de norska och danska mästerskapen som varit riktiga värdemätare.

Vi gratulerar alla de svenska stjärnorna och hoppas att de fortsätter att visa framfötterna i Belgien nästa helg så att de behåller sina placeringar på världsrankingen.

Hela listan finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...