Deep Forest OCR inleder säsongen

Det närmar sig säsongspremiär och vi har tagit ett snack med Växjö OCR som arrangerar årets första OCR-tävling utomhus när de kör Deep Forest OCR den 7 april.

Förra året var det snöblandat och slask runt hela banan och den största utmaningen för de flesta deltagarna var att hålla fingrarna varma så att man hade någon kraft och rörlighet kvar för att greppa med. I år har man valt att lägga loppet en vecka senare och istället för sista helgen i mars går det helgen efter påsk och en vecka in i april, vilket gör att arrangören hoppas på lite mer vårvärme.

Vilka hinder, förutom kylan, ställde till det mest för deltagarna förra året?

Vår låga ”Stairway” som vi kallar ”Stairway from hell” efter Hell Run som ”uppfann” hindret i Sverige, vållar bekymmer för många. Den är som en vanlig stairway, men betydligt flackare och framförallt lägre så att man måste jobba med uppdragna ben. Att sedan stegen är helt plana gör att man lätt glider av om man inte har tryck i fingerspetsarna, berättar Daniel som är tävlingsansvarig och hinderbyggare.

Ett annat hinder som många tycker är tungt är vårt signaturhinder ”Ropes ’n’ Net” som är en variant på Northpole hindret som man hittar på en del andra tävlingar. Det börjar med en reptraversering som kommer fram till ett frihängande nät som man sedan ska klättra ner till bottnen på och runt under för att sedan ta sig upp på andra sidan där det horisontella repet fortsätter så att man kan fortsätta med reptraverseringen på den andra sidan ner till klockan.

Många tycker att det är tungt att ta sig runt under det där nätet eftersom det är frihängande och därmed svajar lite fram och tillbaka. Många andra nät sitter ju fast i sidorna och blir därmed lite stabilare att klättra i, men så enkelt vill inte vi göra det för våra deltagare, skrattar Daniel.

Banan i Växjö mäter drygt 4,5 km och inleds och avslutas med cirka en kilometer löpning på en motocrossbana och sträckan däremellan utgörs av löpning på skogsstig eller obanad skogsterräng, vilket gör att många upplever sträckan som betydligt längre än en knapp halvmil.

Förra året hade loppet drygt 100 anmälda löpare, och anmälningsläget såhär långt tyder på att det kan bli något liknande även i år.

För den som ännu inte är anmäld går det bra att anmäla sig ytterligare några veckor till, all info och anmälan hittar du på www.vaxjoocr.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...