De regerande europamästarna delar sina tankar inför helgens lopp

Igår var det full aktivitet i Folgarias rådhus som stod värd för presskonferens och presentation med några av de toppatleter som ska tävla i helgen. Tyvärr fick inte pressen ställa frågor under intervjuerna, och mycket fokus på frågorna från presentatören handlade om den utmanande terrängen.

Ulrikke Evensen, rankad #2 i världen, talade öppet om sin armskada hon drog på sig för en månad sedan under träning, då hon drog armbågen ur led. Trots att hon ännu inte är helt återställd och inte kan sträcka ut sin arm fullt ut, uttryckte Evensen optimism och nämnde att hennes arm förbättras dagligen tack vare intensiv behandling. Hon hoppas kunna vara i god form på tävlingsdagen, men kommer bestämma sig för huruvida hon ska delta först då.

Nederländska Stijn Lagrand, också rankad #2 globalt, är regerande mästare på den långa banan. Likt många av atleterna nämnde han att backar inte är något man har jättemycket av i landet, och Folgaria skiljer sig avsevärt från vad han är van vid i hans vanliga träning. Han berättade dock att han bott i Trento under sex månader, och området känns som ett andra hem, vilket han tror kommer att vara en fördel.

Ida Mathilde Steensgaard, rankad #1 globalt, har siktet inställt på att skriva historia genom att vinna sitt tredje raka europeiska mästerskap på korta banan, något ingen annan tidigare gjort.

Gian Maria Savani, för närvarande rankad #5, bekräftade ryktena om sin kommande pensionering från sporten. Guldmedaljören från 2023 förklarade att han inte längre har tid för den intensiva träningen och tävlingsschemat. Savani reflekterade över den glädje och tillväxt han har sett inom sporten och ser fram emot att tävla en sista gång i helgen.

Jesse De Heer, regerande europeisk mästare på korta banan och rankad #1 i världen, hade en intensiv fight med Leon Kofoed förra året där han gick in knappa 16 sekunder före Kofoed. Trots förväntningarna på en returmatch erkände De Heer ödmjukt att många andra talangfulla idrottare, inklusive hans landsman Stijn Lagrand och italienaren Gian Maria Savani, också är starka kandidater till förstaplatsen.

Kaisa Jonaczyk, 100m-mästare, delade sina tankar om att kanske tävla på andra distanser. Hon avslöjade att hennes talang för 100m kom som en överraskning under hennes första träning, där hon upptäckte en kärlek till den adrenalinkick som distansen ger.

Urii Prokudin, herrarnas 100m-mästare, kunde inte närvara vid intervjun, men hans tränare försäkrade alla att Urii har testat banan och är redo för utmaningen.

Invigningen kommer att äga rum idag, 13 juni, klockan 17:30 på Marconi Square i Folgaria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...