Fåle OCR – Årets tuffaste OCR-lopp?

På lördag den 29 juni arrangeras den efterlängtade OCR-tävlingen Fåle OCR i de kuperade skogarna kring Limmared. Vi har fått en pratstund med Kristofer Bernhardsson, en av de tävlingsansvariga, för att ta reda på vad deltagarna kan förvänta sig av årets upplaga.

Nyheter och förändringar

I år kommer deltagarna att möta några bekanta hinder med nya utmaningar. Det blir inga helt nya hinder, men några nygamla och uppdaterade versioner av befintliga hinder. Shanghai Sticks 2.0, Fåleriggen, North Pole och Skull Valley kommer alla att presentera nya tekniska utmaningar. Dessutom gör vår version av OCRWC-Low rig Force 5 comeback, tillsammans med det nya hindret Peggsvinet. För att ge tävlingen en extra twist kommer avslutningen på loppet att vara helt ny jämfört med tidigare år.

Banans upplägg

Fåle 9k, som är tävlingens huvudlopp, sträcker sig över 9 kilometer kuperad terräng. Bansträckningen består av cirka 40 varierande hinder och all löpning sker i skogen, på stigar, banvall, Fåle Hinderbana och helt obanat. Denna utmanande terräng kommer att testa både deltagarnas fysiska och mentala styrka.

Utmanande och spektakulära hinder

Kristofer Bernhardsson lyfter fram några av de mest spännande hindren i årets lopp:

  • Peggsvinet: Ett nygammalt hinder som gör comeback kräver både teknik och greppstyrka.
  • North Pole: Ett tekniskt krävande hinder som utmanar deltagarnas styrka och uthållighet.
  • Shanghai Sticks 2.0: En uppdaterad version av ett tidigare hinder, som kräver precision och balans.
  • Fåleriggen: Ett hinder som testar greppstyrkan på en helt ny nivå.

“Jag skulle vilja påstå att årets upplaga av Fåle 9k kommer bli den tuffaste någonsin. Därför vill vi uppmana alla deltagare att inte slarva med greppstyrkan,” säger Kristofer.

En unik OCR-upplevelse

Fåle OCR har rykte om sig att vara en av Sveriges mest utmanande OCR-tävlingar. “Vi har kanske Sveriges svåraste race när det kommer till tekniska, innovativa hinder och greppstyrka. Det är vår målsättning åtminstone. Vi vill helt enkelt bjuda på en krävande upplevelse,” säger Kristofer.

Med en spännande bansträckning ute på Fåle Hinderbana och runt skogarna i Limmared, är det upplagt för en utmanande och minnesvärd dag för alla deltagare. Som Kristofer avslutar: “Vår målsättning är att skapa ett lopp där så många som möjligt kommer i mål med så få armband som möjligt.”

Är du inte anmäld ännu så passa på, anmälan är öppen fram till torsdag.

Förbered er på en tuff, men otroligt givande tävlingsdag på Fåle OCR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...