Svenska framgånger i Belgien

Det blev dubbla svenska OCR framgångar i Belgiska Bouillon under den gångna helgen när en deltävling av OCR World Series avgjordes i samband med att de belgiska mästerskapen genomfördes.

Eskilstuna Friidrotts Malin Dahlbäck och Hälle IF:s Martin Bäckström hamnade båda två på pallen mot högklassigt motstånd innehållandes regerande Europamästare och andra meriterade, främst belgiska, löpare.

Loppet var 14 km långt med 500 höjdmeter i kuperad terräng med varierade hinder. EFI:s Malin Dahlbäck tog hem förstaplatsen efter en hård kamp mot slutet av loppet där hon mycket starkt hämtade in en lucka och kunde tålmodigt och säkert passera den blivande belgiska mästarinnan Lisa Segers innan mål.

Motsatt blev det för Martin Bäckström som alldeles mot slutet tappade ledningen han byggt upp mot 2022 års europeiska mästare på 15km i OCR Thomas Buyle i kampen om andraplatsen.

Alldeles mot slutet åts avståndet upp av belgaren som i en hård kamp lyckades passera vid ett av de allra sista hindren. Det blev därmed en tredjeplats, för Martin på podiet som han delade med två tidigare europeiska mästare.

Den svenska delegationen bestod vid denna deltävling även av den mångfaldiga svenska regerande mästarinnan i OCR Sara Bäckström som tyvärr tvingades stå över den här gången på grund av skada.

Sara, Malin och Martin är också en del av det nyligen första uttagna landslaget i OCR som ska representera Sverige och svensk Friidrott på kommande EM i Ungerska Tata under helgen 9-11 juni.

Resultaten under helgen ger goda förhoppningar inför mästerskapet.

Text: Jari Forsman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...