Utmanande tävlingar i Enköping

Enköping OCR med André Witt i spetsen bjöd in till två riktigt utmanande tävlingar när OCR Champion och OCR Warrior inledde Valborgshelgen.

Trots att det var tredje gången tävlingarna genomfördes så var det första gången som man också kunde erbjuda tävlingar utan regn, något som nog uppskattades av de flesta.

Förmiddagen bjöd på OCR Champion, som var en rejält kuperad tvåvarvsbana som totalt mätte cirka 8,5 km och totalt runt 50 hinder (ca 25 per varv).

Första varvet var en sällskapsresa mellan Staffan Wennerstad, Sports Club, och Oskar Uhrbom, Fredrikshof, men när Staffan gasade på efter varvningen insåg Oskar ganska snabbt sina begränsningar och släppte iväg Staffan som i ohotad ledning kunde springa i mål som segrare nästa tre minuter före Oskar. Trea blev ”Austin Powers”, TheOCRGYM.

Gustav Johnsson alias “Austin Powers”, Anders Skau, och Lucas Jansson tar sig an en av de första riggarna i en kamp om tredjeplatsen.

Damklassen bjöd på ett tämligen tunt startfält med endast totalt elva startande i tävlingsklassen. Det blev tämligen odramatiskt när Madeleine Larsson, Fredrikshof, kunde springa i mål som segrare, två minuter snabbare än Linnea Stensson, Sports Club, som dock sprang i Open-klassen, så de både hade olika starttider. Tredje snabbaste tjej blev Michaela Jonsson, Åkersberga.

Efter några timmars paus och några barnlopp, var det sedan dags för OCR Warrior, 4 km och ca 25 hinder. Det vill säga ett varv på förmiddagens bana. Dock med den lilla finessen att slingorna sprangs i motsatt löpriktning, vilket gjorde att man fick lägga om taktiken i flera av de stora och fina riggarna. Totalt var det en handfull löpare som antog utmaningen att springa båda loppen och alltså fick testa på riggarna i båda riktningarna.

I herrloppet var det från start fyra löpare som stod ut från det övriga gänget. Unge och talangfulle Folke Eriksson, KFUM Örebro, betydligt mer rutinerade Elias Erdtman, Linköping, och Jonathan Stiig, TheOCRGYM, samt i sammanhanget relativa nykomlingen Mathias Sandstedt, IKHP.

Jonathan fick släppa de övriga redan efter en knapp kilometer då andningen ställde till problem (pollen), medan de övriga tre under hela loppet låg inom synhåll för varandra.

Mathias och Elias låg ganska nära varandra in mot de sista hindren, men eftersom Elias missat ett hinder tvingades han in i en straffrunda och Mathias kunde defilera in i mål som segrare, knappa minuten före Folke som också han smita i mål innan Elias hade tagit sig igenom den kreativa straffrundan som bestod av anläggningens barnbana med ett tiotal enklare hinder, men i minimodell.

Även här var det ett tämligen tunt startfält i damklassen med endast fyra löpare i elitklassen (och ingen som hade med saken att göra i open-klassen). Caroline Johansson, KFUM Uppsala, segrade, drygt minuten före Johanna Dermer, OCR Stockholm som var ytterligare halvminuten före Tilda Andersson, Sports Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...