Stiig och Karlsson snabbast i sanden

Det blev som väntat en sandig solskenshistoria när Tylösands OCR avgjordes i lördags.

Solen sken från en klarblå himmel, sanden var lika vit och lös som på i chaterkatalogerna och havets vågar slog lugnt mot stranden.

I startfållan stod troligtvis det starkaste startfältet i Tylösands OCR:s historia. Loppet som i år avgjordes för sjätte gången har utvecklats efterhand och erbjuder kanske inte de tekniskt svåraste hindren, men drygt 6,5 km löpning, varav runt 5 km på stranden är hinder nog… Dessutom visade det sig att det sig ännu en gång att OCR inte bara handlar om löpstyrka, utan också hinderteknik, även om hindren på pappret ser ganska enkla ut.

Banan inleds enkelt med att man med ett bildäck på armen springer rakt ut i havet och rundar en boj. Sedan fortsätter loppet med löpning längs strandlinjen, något kryphinder och sedan en ny vända ut i vattnet med ett bildäck.

Ett trio av herrlöpare visade tidigt att de ville vara med långt fram. Lite längre bak runt placering tio stack hemmalöparen Vanja Karlsson ifrån övriga tjejer tämligen omgående. Linda Digby gjorde ett försök att gå ikapp, men fick ganska snart ge upp jakten och låta Vanja springa iväg med killarna.

Bland herrarna var det Jonathan Stiig, Jacob Maasing och Tommy Madsen som hade gått loss och höll ganska jämna steg fram till drygt halva banan. Där väntade en halvlurig low rigg som Stiig i vanlig ordning mer eller mindre bara flög igenom, och fick där en lucka till Maasing. Efter att ha sprungit upp och ner för några sanddynor väntade en rigg med hängande laststroppar. Istället för att köra säkert med en fot i varje stropp svingade sig Jonathan igenom denna med bara ett par tre handgrepp och var igenom även den på några sekunder, medan andra tog det lite säkrare och tappade ytterligare dyrbara sekunder.

En liten fellöpning gjorde att Jonathan tappade lite tid igen, men kunde till slut vinna med cirka en halvminuts marginal till Maasing och två minuter före Madsen.

Bland tjejerna var Vanja aldrig hotad utan kunde ta hem segern med nästan fyra minuters marginal till Saga Hägnander som passerat klubbkompisen i Gripen, Linda Digby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...