VM i OCR Belgien – Uttagning

De första officiella VM-tävlingarna i OCR någonsin kommer att genomföras i Belgien mellan den 14-17 september 2023.


Det kommer att tävlas i såväl Elit-, junior- och åldersklasser. 

Nedanstående text gäller för Age group. För er som kommer få möjlighet att representera Sverige i elit- och juniorklassen kommer landslagsansvarige Christopher Holmström att kontakta er direkt, senast innan midsommar. Till “sprint 100 meter” kommer sprintansvarige Jonathan Stiig att ta ut laget och kontakta dem direkt.

OBS!! Läs igenom HELA den nedanstående texten noga om du är intresserad av att åka till VM. Det finns MYCKET VIKTIG INFORMATION till dig i den.

Det har varit minst sagt rörigt när det handlar om anmälningstiden, antal platser och mycket annat. Så sent som i förra veckan fick vi till slut reda på att sista anmälningsdag kommer att vara i slutet av juni (exakt datum har vi faktiskt fortfarande inte fått).

Eftersom inte vi har vetat vad som skulle gälla, har vi därför inte heller kunnat gå ut med någon information till er.

Men detta vet vi i dagsläget:

  • Sista anmälningsdag är i slutet av juni. Vi utgår från att det betyder 30 juni, men kan inte garantera det till 100%, det kan vara någon dag tidigare. Det är fortfarande lite oklart om ni som löpare ska anmäla er själva (som till EM), eller om vi i landslagsledningen ska skicka in en gemensam anmälan. Vi hoppas kunna återkomma med detta inom kort.
  • Det tidigare beskedet om att endast 5 löpare per age group och land är delvis borttaget. Däremot kommer de 5 bäst rankade svenska löparna i varje age group och distans, och som är anmälda, att få starta i en så kallad prioriterad startwave. Övriga anmälda löpare får starta i en senare startgrupp.
  • För svensk del innebär detta att vi kommer att ta ut och nominera löpare utifrån prestation och insprungna poäng på rankinglistan. De löpare som har en snittpoäng (dvs din rankingpoäng som består av dina tre bästa resultat) som är under kvalgränsen för respektive age group enligt nedan är uttagen att representera Sverige på VM. 
ÅldersklassPoänggräns herrarPoänggräns damer
16-17 år2540
18-19 år2540
20-24 år2540
25-29 år2540
30-34 år2540
35-39 år2550
40-44 år2550
45-49 år2550
50-54 år40150
55-59 år 45150
60+100150

Detta innebär att vi idag kan nominera 92 svenska OCR-athleter till VM (61 herrar, 31 damer).

För de som ska springa EM och fortfarande ligger utanför listan finns fortfarande chansen att slå sig in på listan, alternativt förbättra sin position för att ta en av de fem platserna i den prioriterade startgruppen. EM är den enda återstående tävlingen som kommer generera rankingpoäng innan anmälningstiden går ut.

Vi har fortfarande inte fått något svar på om vi måste anmäla vilka fem i varje AG som ska få starta i prioriterad startgrupp nu när anmälan ska göras, eller om det kan göras senare. OM man kan göra det senare kommer vi räkna med så många tävlingar som möjligt (t.ex. Fåle och Tors Trophy), men vi kan inte garantera det. Deltagande på dessa tävlingar kommer dock aldrig kunna försämra din rankingpoäng eftersom endast dina tre bästa resultat räknas.

I nedanstående dokument finns samtliga nominerade löpare. OM DU ÄR INTRESSERAD AV ATT DELTA PÅ VM MÅSTE DU GÅ IN I DETTA DOKUMENT OCH MARKERA DITT INTRESSE SNARAST. DOCK SENAST DEN 20 JUNI. Sprid denna information i era klubbar och till OCR-vänner som är nominerade, så att ingen missar detta. Saknas er anmälan kommer ni inte få delta på VM. Är du osäker? Skriv då det nu, och ändra längre fram när du vet (fortfarande senast 20 juni).

Här finns dokumentet. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hVjnWB3VltFh3rSiwm-g_qb8UZgB069OhBffXvpKin8/edit?usp=sharing

OBS! Notera att alla ändringar i dokumentet loggas.

Just nu jobbar vi hårt för att hitta ett gemensamt boende så att alla som tävlar för Sverige kan bo tillsammans, förhoppningsvis i den atleteby som arrangören har ordnat med, med totalt 3500 bäddar i mindre bungalows. Tyvärr är även denna information från arrangören såväl rörig som motsägelsefull, men vi hoppas ha fått klarhet även i detta innan sista anmälningsdag.

Notera att alla kostnader i samband med VM (anmälningsavgifter, resa, boende, mat, kläder osv bekostas av den aktive). Räkna med att anmälningsavgiften ska vara betald i samband med anmälan i slutet av juni.


De frågor som vi kan besvara besvarar vi på ranking@ocrrunner.com (I dagsläget vet vi tyvärr inte så mycket mer än det som står ovan).

Lycka till med förberedelserna inför sommaren!

Daniel Evaldsson

Ansvarig
Sveriges Age group-landslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...