Pias jakt på en EM-medalj

Jonathan Stiig kommer de närmaste dagarna att bjuda på några riktigt intressanta intervjuer och race-reports från några av deltagarna på EM i Ungern. Först ut är ingen mindre än power-kvinnan själv – Pia Kind!

Förra året drog Pia Kind på sig en axelskada under EM och har därför i år inte kunnat förbereda sig så bra som hon hoppats på.


Efter en snabb liten banrek kände Pia sig nervös men var ändå otroligt taggad på den fantastiskt fina banan.

I Pias startgrupp befann sig en snabb holländsk löpare, Pia tog tidigt ett taktiskt beslut att inte försöka hänga på henne utan att köra sitt eget race. 

Tidigt på loppet kom ett 400m bärhinder och här kan man se ett leende på Pias läppar, hon kan fortfarande se holländskan och känner att de andra i gruppen är tätt inpå medans hon ligger som andra dam i sin start.

Pia avslöjade innan att hon är lite extra nervös vid mästerskap då det är massor med regler att hålla koll på som annars kan kosta en band.

Monkeybar, dokka jump och x-mix ser väldigt stabilt och energisnålt ut, Pia verkar ha en plan med att köra safe och klara allt.

Hon plockar upp atlasstenen springer en runda och sedan ut till nästa rep-rigg följt av några väggar och en weaver. På weavern ser man helt klart att svenskarna har en bättre teknik en övriga länder 😎

Holländskan har nu helt försvunnit och har en klar ledning men mellantiden visar att Pia nu är med i medaljstriden och ligger närmare minuten före danska superstjärnan Christina Lindsgren.

Nu är Pia framme vid skitch men står och pratar med domaren och det verkar som hon är lite osäker på exakt hur hon får starta och avsluta hindret, ser ut som om hon tappar 20 sekunder på hindret men hon är stark och säker och tar sig till sist igenom 💪

Hon springer igenom en lätt rigg med spinning wheels, som hon löser så snabbt att man knappt hann uppfatta att det var en rigg.

Fram till DNA, här ser det jobbigt ut, Pia går upp i chicken wings i kombination med en skaka gallerteknik 🤔

Hon tappar några sekunder mot danskan men hon är igenom och är bara ett par sekunder bakom silvret som också var lite osäker på DNA.

Efter släphindret har Pia en lång löpning och hon varken tappar eller förlorar något mot de andra tjejerna som slåss om pallen.


Hon kommer fram till dipswalken med alla band kvar på armen, hon verkar pigg och fräsch och kan känna lukten av medaljerna, hon trycker på sjukt snyggt genom dipswalken och har nu tidsmässigt passerat silvermedaljören, en tjeckisk tjej 🤩

Gör två hinder smidigt och lätt, men nu har tvåan gått om henne tidsmässigt, hon ligger ca 5-10 sekunder bakom när hon hoppar upp i riggen, hon ser självsäker ut, hon verkar pigg, publiken hejar på henne.

Men där kommer första tabben. På något rätt så imponerande sätt så lyckas hon låsa fast bägge händerna i ett bollgrepp, och hon kommer nästan inte loss alls 😶

Det får fort i hinderbana! En tabbe bara 100 meter från mål och nu måste Pia ta en straffrunda och silvermedaljören hinner gå i mål.

Straffrundan är lång och hård precis som den ska vara, och precis innan Pia är klar har även danskan lyckats ta sig över mållinjen och drömmen om medaljen försvann.

Detta är vad som är spännande med OCR, det är aldrig över förens det är över, och Pia får nöja sig med att “bara” vara 4e bäst i Europa 🙄 men känner vi Pia rätt så vet vi att medaljen sitter nästa gång och superkvinnan ger aldrig upp!

Några ord från Pia efter loppet:
”Nu i efterhand är jag ändå nöjd men önskar att jag löpt bättre så hade pallen varit säkrad trots ett missat hinder.

Samtidigt blir jag gärna slagen av sådana grymma athleter som de tjejer jag hade före mig, vilka proffs.

Jag hade respekt för hindren kanske lite för stor då jag över-greppade och tog i allt för många grepp vilket drog ner tempot och kosta extra energi men det kände ändå stabilt.

Styrkehindren var löjligt lätta – vi damer är starkare än så.
Jag gilla hindren, inte så långa men ändå utmanande med ”one attempt”

Not to myself:

💥Lås aldrig dina egna händer i en rigg – Du ska vidare.

💥Träna utan handskar på klarlackade grepp i regn.

💥Hoppa in i hinder ta med sving och fart

💥Våga lita på ditt grepp med en hand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...