Maddes EM-silver

Madeleine Larsson är en rutinerad mästerskapslöpare och Europamästerskapet i Tata, Ungern var hennes fjärde. Dessutom ställde hon sig på startlinjen som tvåfaldig europamästarinna på short course 3 km i åldersgrupp 40-44 år.

Som vanligt var regelboken späckad med ett gediget antal hinder och riggar. Hon visste av erfarenhet vilka typ av lopp som väntar och att EM är OCR’ns Rolls Royce när det kommer till tekniska armhinder.

Trots vetskapen om detta stod hon vid startlinjen på 3 km’s loppet, nervös, lätt illamående och undrande om grepp- och ocr-teknikträningen hon genomfört skulle vara tillräcklig. 

Så går starten och hon är igång. Då hon endast startar tillsammans med en massa män är det svårt att ha koll på konkurrenterna. Hon anlände sist in till det långa bärhindret men lämnar det först, en ledning hon dock tappar efter ett misslyckat laserskytte. Monkey bar därefter och ett stort magnifikt hopp in i Doka Beam, och hon ser stark ut, det är med ett stort självförtroende hon tar hinder efter hinder.

Balans och x-mix, en atlasboll som ser på tok för lätt ut, en bahia reprigg med fotlås och därefter några väggar och en weaver. Hon säger glatt ”Hej” till marshall Juan vid skitchen och fixar den förvånansvärt lätt. Genom spinning wheels har hon inga problem utan hoppar över de horisontella ringarna innan hon slår i klockan.

Sen står hon där, vid ett av hindren hon fruktat: DNA. En lågt hängande monkeybar i twist, likt en DNA stege.

Trots att strategin var klar ser hon ut att ändra teknik, hon kör böjda armar och låter biceps jobba, ett bra drag verkar det som då hon klarar det lätt.

Några riggar till, ett släphinder och sedan en lång skön löpning där hon trycker på lite extra. En möjlighet att ta in eller dryga ut avståndet till hennes medtävlande då hon anses vara en ganska OK löpare med långa kliv.

En lååång dipswalk med lite halvkackig teknik, och därefter in i två hinder som ser ut att ge henne mycket pump i armarna då hon grinar illa. Och så väntar Monkey-mix, kanske mästerskapets mest utmanande rigg både pga av dessa många grepp men även pga den position riggen ligger på i loppen, dels sent, men också direkt efter den fruktade underarmsdödaren Popeye. Med kanske en lite för kaxig approach påbörjar hon riggen men ser ut att direkt ha problem och att handskarna på var ett misstag. Bollen glider ur greppet och ett av hennes armband klipps. Hon ser inte nöjd ut.

I den sista riggen används chicken wings, fötter och ben i ringar utav glatta livet och det ger resultat, klockan ljuder och två sköna armband i behåll. Hon skuttar genom en straffrunda med en 20kg’s dunk på axeln och tankar på pallen är ett faktum.

I mål blir hon slagen av en polska, med en straffrundas tid. Ett mästerskapssilver var dock vunnet och pallen fick delas med landsmaninnan Johanna Dermer som tog en finfin bronsplats!

Mer om Johannas lopp kommer inom kort…

Prispallen i F40-44

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...