Uppdaterad information inför VM i Belgien

Mer och mer börjar klarna när det gäller anmälan till VM i Belgien den 14-17 september.

Nedan följer viktig information för dig som är intresserad av att åka och tävla i åldersklass (age group):

Kvalificering
Den kvalificeringslista som vi tidigare gått ut med här gäller fortfarande.
Det verkar dock som att man ska kunna anmäla sig fram till den 14 juli, så löpare som springer Fåle och därmed sänker sin rankingpoäng under kvalgränsen ska också kunna nomineras. Passerar du kvalgränsen för din åldersgrupp tack vare ditt resultat på Fåle, kontakta ranking@ocrrunner.com snarast efter rankinglistan är uppdaterad för att bli nominerad. Detta gäller även dig som klarat kvalgränsen på EM (om vi får till slut kommer få en resultatlista från EM arrangören).

Vi kommer att lämna över en lista med nominerade löpare till VM-organisatören. Det är endast löpare som finns med på den listan som kommer att få springa VM.


Anmälan
Sista dag för anmälan enligt VM:s hemsida är den 14 juli, men fortfarande ser det i anmälningsportalen ut som att anmälan stänger den 30 juni. Vi rekommenderar därför alla som redan är kvalificerade och tänker åka att gå in och anmäla sig så snart som möjligt. Anmälan görs på den här länken: https://mynextmatch.com/mnmEvent/events/world-championships-2023#buy-tickets
Efter att du valt Sverige som “Federation” så väljer du “No Club” eftersom du inte tävlar för din klubb på VM.
Efter att du är anmäld gå gärna in på vår nomieringslista och byt ut ditt X mot texten ANMÄLD, så har vi bättre koll på vilka som faktiskt är anmälda och inte bara intresserade.


Klädsel
Utöver de krav som Svenska Friidrottsförbundet har att ALLA som representerar Sverige skall använda landslagsdräkten har även FISO ställt kravet att samtliga som står på startlinjen måste ha landslagskläder för att få starta. Kravet är att överdelen ska vara den som beställs nedan. För underdelen godkänns både de tights/shorts som finns att beställa samt helsvarta utan större loggor och utan mer reklam än klädtillverkarens egen logotype. Kläderna beställs från https://36492.shop.textalk.se/veteransida/linne/ Gör detta i god tid om du inte redan har kläder. Leveranstiderna kan vara långa.

Notera också att Finisher T-shirt måste beställas i samband med anmälan. En, den blå, kostar inget, men måste beställas, medan tröjorna för enskilda distanser måste beställas och betalas för.

Boende
Vi har via ett bolag som samordnar bokningarna blivit erbjudna ett gemensamt boende i den athletby med bungalows som arrangören erbjuder, totalt finns där 3500 bäddar, så det lär vara gott om OCR-athleter där. Boendet är öppet för alla svenskar, dvs även supporters och Open-löpare.

Priset för boende torsdag – måndag landar på 1800-1900 kr/person. Det går tyvärr inte boka boendet för kortare eller längre vistelse. Det kommer gå transferbussar mellan athletbyn och tävlingsarenan under hela tävlingshelgen (lågt pris eller gratis, även här förekommer olika uppgifter).

Boendet är i bungalows med 4-5 bäddar per bungalow. Om det blir aktuellt kommer vi att gruppera de boende efter inkomna önskemål i samband med bokningen, och därefter efter fördelar vi resterande efter kön, ålder eller lämplig annan fördelning.

Anmäl intresse för boendet till ranking@ocrrunner.com. Boendet ska vara anmält och betalt (faktura skickas ut) senast den 30 juli.


Flygtransfer
Enligt hemsidan ska det också gå transferbussar mellan athletbyn eller tävlingsarenan och flygplatserna Brussel South, Düsseldorf och Eindhoven. Oklart med kostnad för den och vi har inte mer information än det som står på tävlingens hemsida.


Träning
Av erfarenhet från EM är det troligt att det precis som i Ungern kommer att krävas mycket grepp- och armstyrka. Det kommer inte vara tillräckligt att ”bara” klara de banor som vi har i Sverige. Mästerskapsbanorna bjuder på en helt annan nivå av hinder, med framförallt många riggar. Räkna med 15-20 riggar, mot de 3-5 som brukar vara maximalt på svenska tävlingar. Ett bra sätt att förbereda sig hemma, om man inte har några bra riggar i närområdet, kan vara att börja med att köra t.ex. 20 x 5-10 pullups med 200 meter löpning mellan varje set.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...